I trygge hender med norsk guide
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg

AVLYST I SYMPATI MED UKRAINAS FOLK

Russlands Putins smykkeskrin!

Boss

St. Petersburg

St. Petersburg er en unik og vakker storby som har mye å by på. I løpet av en uke skal vi bli godt kjent med fantastiske severdigheter, en rik kultur og ikke minst Russlands turbulente historie med sine utallige spennende, og spesielle, personligheter.

Boss


«Takk for en flott uke i St. Petersburg! Snorre var en utrolig kunnskapsrik guide og tok godt vare på oss.»

Med vennlig hilsen Bjørn Johannes fra Fredrikstad.

«Det var på alle måter en flott tur til en fantastisk by. I tillegg hadde vi en kjempeflink og entusiastisk guide som ikke bare fortalte oss om det vi så, men som også ga oss et innblikk i Russlands historie over flere hundre år.»

Mvh Ruth fra Gjøvik.

«Først stor takk for reisen til St. Petersburg med opplevelser i mengder. Vi er imponert over arrangementet fra begynnelse til slutt. Vidar, vår kunnskapsrike guide, ledet utfluktene på beste måte.»

Rønnaug og Jon fra Asker.

«Jeg var med til St. Petersburg, og det var en flott opplevelse! Guiden var svært hyggelig, hjelpsom og kunnskapsrik, og alt vi var med på var helt topp! Dere er virkelig flinke til å lage et bra opplegg. Takk igjen for en uforglemmelig opplevelse.» Vennlig hilsen Astrid fra Tonstad.
Boss

Høydepunkter


• Se fantastisk kunst på Eremitasjen

• Få omvisning i Katarinapalasset

• Opplev et russisk folkloreshow

• Spaser i «hagen» til Peter den store

• Ta bilde av den vakre Oppstandelseskirken

• Bli målløs av det overdådige Rav-rommet

• Besøk Peter-Paul-festningen

• Kos deg på elvecruise

• Hør mer om byens spesielle historie

• La deg imponere av ballett

• Se Peterhofs flotte fontener• Se fantastisk kunst på Eremitasjen

• Få omvisning i Katarinapalasset

• Opplev et russisk folkloreshow

• Spaser i «hagen» til Peter den store

• Ta bilde av den vakre Oppstandelseskirken

• Bli målløs av det overdådige Rav-rommet

• Besøk Peter-Paul-festningen

• Kos deg på elvecruise

• Hør mer om byens spesielle historie

• La deg imponere av ballett

• Se Peterhofs flotte fontener


Boss

Dette er inkludert


• Flyreise tur/retur fra Oslo

• Sju hotellovernattinger m/frokost

• Transport til og fra hotell/flyplass i St. Petersburg

• Komfortabel turbuss

• Våre dyktige norske Nyttig-guider

• Alle skatter og avgifter


• Flyreise tur/retur fra Oslo

• Sju hotellovernattinger m/frokost

• Transport til og fra hotell/flyplass i St. Petersburg

• Komfortabel turbuss

• Våre dyktige norske Nyttig-guider

• Alle skatter og avgifter

PROGRAM

Bocelli_Wien
Bocelli_Wien
Velkommen til St. Petersburg

Vi blir bedre kjent på en god lunsj før vi sjekker inn på hotellet vårt.

Lunsj inkludert i grunnpakken

Dion_Wien
Dion_Wien
Dion_Wien
Middag og folkloreshow

Vi starter uka med et forrykende flott folkloreshow som viser den russiske kulturarven fra sin beste side. Det hele i kombinasjon med en bedre middag. En underholdende og fargerik start på turen.

Måltider inkludert: middag

india
india
india
india
india
Bli kjent med St. Petersburg

St. Petersburg er en av Europas virkelig store byer både i sin geografiske størrelse og fordi det bor hele 5 millioner mennesker her! I dag skal vi bli bedre kjent med den tidligere hovedstaden som har kallenavnet Russlands smykkeskrin. Et høydepunkt blir Peter-Paul-festningen som ble bygd for å beskytte byen mot et eventuelt angrep fra svenskene. St. Petersburg ble grunnlagt her i 1703 etter at tsar Peter den store erobret området fra svenske kong Karl 12. og skaffet Russland en sårt tiltrengt havn. Inne i fortet er det Peter-Paul-katedralen som får mest oppmerksomhet. De fleste av Romanov-familiens medlemmer ligger gravlagt her, fra Peter den store og fram til den siste tsaren Nikolaj 2. Vi skal også besøke den usigelig vakre Oppstandelseskirken med sine dekorerte tårn og fargerike mosaikk både på innsiden og utsiden. Denne kirken glemmer du ikke med det første.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj og middag.

canada
canada
canada
canada
Eremitasjen og ballett

Det er vanskelig å se for seg et besøk i St. Petersburg uten Vinterpalasset, tsarfamiliens offentlige residens gjennom to hundre år. Begivenhetene i 1917 er tett knyttet til Vinterpalassets historie. Den provisoriske regjeringen flyttet inn i palasset etter at tsar Nikolaj 2. abdiserte. Nikolai 2., og hele hans familie, ble senere samme år henrettet. Det gikk lenge rykter om at den ene datteren, Anastasia, overlevde, men DNA-tester avviser dette. I dag huser bygningene et av verdens største kunstmuseum, det verdenskjente Eremitasjemuseet. Knapt noe annet museum i verden har et så stort spekter av mestere representert, fra Leonardo da Vinci til Pablo Picasso. Du kan glede deg til omvisningen. Senere på dagen får du tid på egen hånd til å ta en tur i St. Petersburgs hovedgate, Nevskij Prospekt, med sine fine butikker. På kvelden skal vi på noe man må oppleve i Russland, en ballettforestilling!

Måltider inkl. i utflukten: middag

india
india
india
india
india
Historien om Leningrad

Det var i St. Petersburg mye av opptrappingen til oktoberrevolusjonen fant sted, og vi skal få med oss noen av stedene og bygningene som dannet kulissene for de dramatiske hendelsene i overgangen fra tsarvelde til kommunistisk stat. Det var med kommunismens inntog at hovedstaden igjen ble flyttet til Moskva. Lenins etterfølger, Stalin, gjorde sitt for å «umyndiggjøre» byen. Han ville kanskje helst ha jevnet hele den tsaristiske arven og alle palassene med jorden. I 1941 fikk han konkurranse om dette prosjektet da Tyskland brøt ikke-angrepspakten med Sovjetunionen og marsjerte mot Leningrad, som St. Petersburg het da. Byen ble beleiret i hele i 900 dager. Minnene etter beleiringen finnes både i folks bevissthet og i monumenter rundt om i byen. Vi skal besøke monumentet viet til de heroiske forsvarerne av Leningrad på et minnesenter som ligger i det som var grenselandet under okkupasjonen. Vi skal også få se Piskarevskojeminnelund, der nært en halv million ofre for beleiringen ligger begravet. Noen av historiene du får høre på denne dagen er triste og forferdelige, men de forteller også om et folk med livsgnist og en utrolig overlevelsesevne.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj og middag

india
india
india
india
india
Katarinapalasset

Vi reiser sør til Tsarskoje Selo, som betyr tsarens landsby. Dette området fikk tsarina Katarina 1. i gave fra sin mann Peter den store og Katarinapalasset ble bygd som en sommerresidens. Deres datter tsarina Elizabeth 1. var så begeistret for ekte gulldekor at hun brukte over 100 kg gull på bygget, noe etterfølgeren Katarina den store ikke var like imponert over. Det er et overdådig bygg for å si det mildt. Har du hørt om det sagnomsuste Rav-rommet som har kallenavnet verdens åttende underverk? Ravpanelene ble stjålet under andre verdenskrig og forsvant på mystisk vis. Heldigvis ble rommet rekonstruert, så nå kan du også bli overveldet av den fantastiske dekoren.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj og middag.

canada
canada
canada
canada
Alexander Nevsky-klosteret og vodkamuseum

I dag skal vi til Alexander Nevsky-klosteret som ble grunnlagt av Peter den store i 1710. Her finner vi blant annet kirkegården der noen av Russlands store sønner, blant annet komponisten Tsjajkovskij (Svanesjøen) og forfatteren Dostojevskij (Forbrytelse og straff), ligger begravet. Senere på dagen blir det en tur innom vodkamuseet hvor vi hører mer om Russlands nasjonaldrikk! Peter den store ønsket at de fleste «gatene» skulle være kanaler. Vi skal på båttur der vi kan lene oss godt tilbake og nyte utsikten. Peter den store hadde nemlig et poeng, «smykkeskrinet» hans gjør seg faktisk veldig godt fra båt!

Måltider inkl. i utflukten: lunsj og middag.

india
india
india
india
india
Peterhof

Denne dagen tar vi turen vestover vekk fra bykjernen til det mange kaller Russlands Versailles. Peter den store likte havet og ville derfor ha et feriehus ved sjøen. Han var selv med på å tegne planene området. Det sies at han i bunn og grunn ikke trivdes i luksus og overdådige omgivelser, men det er vanskelig å tro når man går rundt her. Du kan se for deg tsarfamiliens overdådige fester. Tsarina Elizabeth 1. elsket maskeradeball, der menn skulle kle seg ut som damer og omvendt. Det var visstnok fordi hun selv tok seg veldig godt ut i herreklær. Her skal vi vandre i den vakre hagen som ikke bare har flotte blomster, men også et stort fontenesystem fra 1700-tallet. Det er drevet helt uten pumper og maskineri. Alle fontenene er forskjellige, og bærer sin egen historie eller hemmelighet. Den gullbelagte fontenen av Samson som holder oppe gapet til en løve er en av de mest berømte. Det er ikke uten grunn at Peterhof er på UNESCOs verdensarvliste og kåret til et av Russlands syv underverk.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj og middag.

Praktisk informasjon
Visum
Det er nå mulig for norske statsborgere å søke elektronisk visum til St. Petersburg. Vi kan hjelpe til med å søke e-visum for innreise, eller du kan søke selv. Mer informasjon vil bli tilsendt ved eventuell påmelding.

Tidssone:
Russland har elleve tidssoner. Tidsforskjell mellom Norge og St. Petersburg er + 1 time om sommeren og +2 om vinteren.

Strøm/Adapter
I Russland har man 220 volt og like stikkontakter som i Norge.

Valuta og tips:
1 krone er ca. 9 rubler. Du kan betale med kredittkort de fleste større steder og du kan ta ut penger i minibank. I Russland er det vanlig, men frivillig å gi tips. Guiden gir deg mer informasjon.

Reiseforsikring
Folketrygden dekker ikke helsetjenester ved turistopphold i Russland. Alle må ha gyldig reiseforsikring.

Vaksiner
Det kreves ikke spesielle vaksiner for kortere opphold i Russland.

Drikkevann
Vi anbefaler ikke å drikke vann fra springen. Bruk flaskevann.

Kleskode
Av respekt er det anbefalt å ha klær som dekker knær og skuldre når man besøker kirker. Kvinner skal helst dekke håret med et skjerf eller lignende. Guiden gir mer informasjon.

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på oppmøtestedet, og lede de inkluderte utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandag–fredag, 8–18) eller send e-post til nytt@nyttig.no Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her. Se avreisedatoer eller bestill din tur her. Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet. Vil du lese mer om våre reisevilkår, klikk her.

Hotel Annushka
Gapsal'skaya Ulitsa, 2
St Petersburg,
Russia, 198035
Tlf: +7 812 703-30-90
Hotel Annushka

*Endringer kan forekomme

KART

AVGANGER

Ring 52 70 47 05 eller skriv til oss på nytt@nyttig.no for påmelding og spørsmål.

Pris pr.pers i delt dobbeltrom

Ev. enkeltromstillegg kr 390,- pr. natt.

Destinasjon Dato
Fra Oslo Onsdag 17. august – onsdag 24. august 2022 7.950,- AVLYST
Fra Oslo Onsdag 24. august – onsdag 31. august 2022 7.950,- AVLYST
Fra Oslo Onsdag 31. august – onsdag 7. september 2022 7.950,- AVLYST
Fra Oslo Onsdag 7. september – onsdag 14. september 2022 7.950,- AVLYST
Tilslutningsfly? Spør oss gjerne!
Boss

Utflukter

Denne turen har frivillige utflukter. Pakkepris for utfluktene er 7.990,-. Du kan bestille utfluktene samtidig som reisen eller de kan bestilles senere, enkeltvis eller som pakke. Lunsj på ankomstdag er inkludert i grunnprisen. Reisende må beregne å gå noen kilometer i løpet av en utfluktsdag. Ta kontakt med reiselinjen for mer informasjon.

Betingelser for turen:

Åpent kjøp for reiser bestilt i mars 2022. Inntil 70 dager før avreise er det gratis ombooking eller pengene tilbake ved avbestilling. Blir en reise kansellert pga. myndighetenes reiserestriksjoner får du selvfølgelig refundert innbetalt beløp. Bekreftelse av din plassreservasjon sendes snarest. Depositum: 2.500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). For å reise på våre turer skal man som hovedregel være selvhjulpen. Bevegelseshemming og/eller andre relevante utfordringer må informeres om ved booking. Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

12.4.21

Betingelser for turen:

Du vil motta bekreftelse av din plassreservasjon snarest, dog senest 2 uker etter bestilling. Din reservasjon er bindende. Depositum 1. kr 2500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Depositum 2. kr 7500,- betales 3 mnd før avreise. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

Boss
Fyll ut informasjon og send inn

28590,- pr. pers.NB! Få plasser!

12.8.22

Betingelser for turen:

Du vil motta bekreftelse av din plassreservasjon snarest, dog senest 2 uker etter bestilling. Din reservasjon er bindende. Depositum 1. kr 2500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Depositum 2. kr 7500,- betales 3 mnd før avreise. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

Boss 28590,- pr. pers.
Fyll ut informasjon og send inn
18.9.21

Betingelser for turen:

Du vil motta bekreftelse av din plassreservasjon snarest, dog senest 2 uker etter bestilling. Din reservasjon er bindende. Depositum 1. kr 2500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Depositum 2. kr 7500,- betales 3 mnd før avreise. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

28590,- pr. pers.

Boss
Fyll ut informasjon og send inn
KONTAKT

Vi vil veldig gjerne høre fra deg!

Fyll ut skjema under for å ta kontakt med oss


Longhammarvegen 11

52704705

nytt@nyttig.noAndre destinasjoner
Book i dag for å sikre din plass
Lofoten Lofoten
Hardanger Hardanger
Nordvestlandet Nordvestlandet
Canada Canada
StPetersburg Gardasjøen
reisenyttig

Følg oss!

Laget av Nyttig.no

Til toppen