I trygge hender med norsk guide
Roma

Italia

Roma

Italia


Roma

Senk skuldrene i «den evige stad»

Boss

ROMA

Roma – hvor historie, kultur og livsglede utfolder seg i all sin prakt! Vi tar deg med til romertidens mesterverk, regionen Lazios vakre natur og ekte italiensk folkeliv. Få minner for livet i Italias pulserende hovedstad!

Boss


«Vi hadde en fantastisk tur til Roma med flink guide. Mange flotte opplevelser og mange hyggelige mennesker. Alltid kjekt å dra på tur med Nytt & Nyttig.»

Vennlig hilsen fra Ane fra Odda

«Hei! Takk til våre eminente guider, som gjorde at turen til Roma ble den store opplevelsen vi hadde håpet på.»

Mvh. Hilsen Else og Reidar fra Sandvika.

«Hei. Vi hadde en flott tur. Guiden Richard er utrolig kunnskapsrik og har en god formidlingsevne, det samme gjelder lokalguiden. Alt fungerte og vi har hatt en opplevelsesrik ferietur.»

Hilsen Ingveig og Jens fra Kristiansand

«Takk for flott bilde fra en kjempeflott tur. Guiden var kunnskapsrik og flink . Vi opplevde utrolig mye på turen. »
Mvh. Grete og Torleif fra Tau
Boss

Høydepunkter


• La deg imponere av Det sixtinske kapell i Vatikanet

• En historisk reise gjennom Forum Romanum og Colosseum

• Opplev det bohemske og ekte romerske livet i Trastevere

• Besøk det legendariske loppemarkedet ved Porta Portese

• Stemningsfulle kvelder og deilige middager i Romas sentrum

• Nyt vakker utsikt ved innsjøen Albano

• Besøk pavenes tidligere sommerresidens i Castel Gandolfo

• Underjordisk besøk i 2000 år gamle kristne katakomber

• Tivoli – den berømte Villa d’Este med sin fascinerende hage

• «Rome by Night» til fots og i buss• La deg imponere av Det sixtinske kapell i Vatikanet

• En historisk reise gjennom Forum Romanum og Colosseum

• Opplev det bohemske og ekte romerske livet i Trastevere

• Besøk det legendariske loppemarkedet ved Porta Portese

• Stemningsfulle kvelder og deilige middager i Romas sentrum

• Nyt vakker utsikt ved innsjøen Albano

• Besøk pavenes tidligere sommerresidens i Castel Gandolfo

• Underjordisk besøk i 2000 år gamle kristne katakomber

• Tivoli – den berømte Villa d’Este med sin fascinerende hage

• «Rome by Night» til fots og i buss


Boss

Dette er inkludert


• Flyreise tur/retur

• Vår dyktige Nyttig-guide tar imot deg på flyplassen

• Transport til og fra hotell/flyplass i Roma

• Syv netter på hotell m/frokost

• Alle skatter og avgifter


• Flyreise tur/retur

• Vår dyktige Nyttig-guide tar imot deg på flyplassen

• Transport til og fra hotell/flyplass i Roma

• Syv netter på hotell m/frokost

• Alle skatter og avgifter

PROGRAM

roma
roma
roma
Det antikke Roma

Colosseum er selve symbolet på Roma, og det sies at «den dagen Colosseum faller, vil også Roma falle». Med både lokal guide og vår egen Nyttig-guide lar vi oss lede gjennom dette monumentets utrolige historie. Gjennom store deler av antikken ble fornøyelseslystne romere underholdt, mens tusener av uheldige gladiatorer og ville dyr måtte bøte med livet for å holde folket med «brød og sirkus». Vi fortsetter vår guidede tur inn i historiske Forum Romanum. Ifølge legenden ble Roma by grunnlagt av Romulus og Remus i år 753 f.Kr. Den dag i dag vandrer man gjennom dette antikke midtpunktet og lar seg imponere av romernes storslåtte palasser, templer og domstoler. Vi følger i triumftogenes fotspor langs Via Sacra til Kapitolhøyden og Jupiters Tempel.

roma
roma
Italiensk aften

Denne kvelden nyter vi herlig italiensk mat og drikke akkompagnert av musikk og sang på en trivelig restaurant med god italiensk stemning.

Måltider inkludert i utflukten: middag

roma
roma
Castel Gandolfo og katakomber

Den sjarmerende lille byen Castel Gandolfo sies å ha en av Italias flotteste beliggenheter. På toppen av et gammelt vulkankrater nyter vi synet av den spektakulære Albano-innsjøen. Her lå pavens sommerresidens frem til ganske nylig. Mang en kjent forfatter og kunstner har trukket ut av Roma og hit til området gjennom århundrene, her fant de inspirasjon og vakre motiv. Denne ettermiddagen besøker vi de berømte romerske katakombene. Ved hjelp av fakler og lommelykter gjenoppdager vi en del av «den glemte by» som i flere århundrer gjemte hellige martyrer. Over de mange gravkamrene ser vi originale fresker med religiøse motiv, godt bevart i katakombenes stummende mørke.

Måltider inkludert i utflukten: lunsj og middag

roma
roma
roma
roma
roma
Romas hellige sentrum

Verdens minste stat, Vatikanet, er obligatorisk å se når man er i den evige stad. Til tross for arealet på mindre enn en halv kvadratkilometer rommer den en av verdens største kirker, Peterskirken. Med lokalguide skal vi oppleve dette religiøse midtpunktet innenfor den katolske tro og vatikanmuseene. Her kan vi nyte Michelangelos fresker i Det sixtinske kapell, samt flere av verdens vakreste kunstverk laget av berømte kunstnere som Rafael og vår egen Edvard Munch. Fra den enorme kuppelen kan man beundre den nydelige panoramautsikten over Roma by, og kanskje ta en tur ned i krypten og besøke pave Johannes Paul IIs grav, før man trekker pusten etter alle inntrykkene på Berninis storslåtte Petersplass.

Måltider inkludert i utflukten: middag

roma
roma
roma
roma
Tivoli og Rome by night

Nei – vi prøver ikke å lokke deg med til en fornøyelsespark med fartsfylte berg-og-dalbaner, snarere tvert imot! Området ble innlemmet i det romerske riket ca. år 90 f.Kr., og på grunn av sin skjønnhet og sitt rene vann ble byen Tivoli raskt et populært feriested for velstående adelsmenn. Luksusvillaene skjøt opp én etter én, og den mest overdådige og berømte av disse, Villa d’Este, ble påbegynt i 1549. Den praktfulle villaen fikk anlagt flotte hager med et intrikat vannforsyningssystem til de utallige vakre fontenene, og dette er fremdeles i bruk. I de nydelige hagene kan man også se noen av de eldste sypressene i Italia. Lunsjen inntar vi på en nærliggende agriturismo – en gård der det serveres herlige, typiske retter fra området.
På kvelden opplever vi den magiske stemningen når solen har gått ned bak Romas kirkekupler, og fontenene og obeliskene lyses opp under den rolige kveldshimmelen. Den mektige Trevifontenen får best vist sin skjønnhet når den blir opplyst i skumringen, og i de smale gatene blandes levende musikk med lokkende dufter fra restaurantene. Ved Spansketrappen møtes gammel og ung for en prat, slik Bjørnstjerne Bjørnson gjorde under sitt opphold i byen. Vi ender byvandringen på en ekte romersk trattoria og lar våre mager fylles i koselig lag.

Måltider inkludert i utflukten: lunsj og middag

roma
roma
roma
roma
Porta Portese og Trastevere

På søndager holdes Romas mest berømte og populære loppemarked ved Porta Portese, en av Romas byporter fra 1600-tallet. På dette markedet kan du finne alt mulig, enten det skal være en bok, tallerkener, klær eller bildeler! Dessuten får man en levende innføring i romersk dagligliv, her gjelder det å hente frem det man kan av pruting! Trastevere var en gang et fattig område, men er i dag den best bevarte og mest typiske romerske bydelen. Omgitt av trange brosteinsbelagte gater, finner vi det som skal være Italias eldste kirke, Santa Maria in Trastevere, grunnlagt allerede på 200-tallet e.Kr. På vår vei skal vi også innom Santa Maria in Cosmedin hvor sannhetens munn, la bocca della verità, tar fingrene til alle de som våger å lyve i dette antikke «kumlokkets» nærvær. Vi krysser også over øya Isola Tiberina, som siden antikken har hatt rykte på seg for å ha helbredende egenskaper.

Måltider inkludert i utflukten: middag

roma
roma
Orvieto

Denne dagen begir vi oss ut på den umbriske landsbygda nord for Roma by. Her ligger nydelige Orvieto majestetisk til oppe på et tuff-platå. Den middelalderske katedralen i hjertet av byen er et vakkert skue, og i de mer eller mindre bilfrie koselige gatene rundt kan man nyte livet og føle historiens sus. Byen har rundt 1200 underjordiske grotter, og disse ble antakelig gravd ut av etruskerne som bodde her rundt år 700 f.Kr. I dag kan man gå ned i noen av grottene som opp gjennom tiden har blitt brukt til veldig mye forskjellig som f.eks. gjemmested, vinkjeller, stall og olivenmølle. Man har blant annet funnet en 30 meter dyp brønn laget for 2500 år siden, og en intrikat trapp ned slik at dyrene også kunne drikke av brønnen. I Orvieto finner man mange kafeer, restauranter og «osteria’er» - byen er en del av den såkalte Citta Slow-bevegelsen (Slow Food) som fremmer lokale råvarer og tradisjonell mat laget med omsorg for både ingredienser og den som skal spise.

Måltider inkludert i utflukten: middag

roma
roma
roma
roma
Piazza del Popolo og Via del Corso

Piazza del Popolo er et av Romas mange storslåtte torg og omkranses av flere kirker, blant annet tvillingkirkene Santa Maria in Montesanto og Santa Maria dei Miracoli. I San Carlo al Corso finner vi et alter tilegnet Olav den hellige, denne kirken befinner seg i Via del Corso, hovedgaten som stråler ut fra Piazza del Popolo. Vi vandrer videre i norske fotspor og ser blant annet gaten Via Frattini hvor nobelpristaker i litteratur Sigrid Undset bodde tidlig på 1900-tallet. På egen hånd kan man denne dagen utforske parken Villa Borghese, og shoppe i noen av de mange butikkene i Via del Corso. På ettermiddagen vinker vi farvel til Roma og reiser til flyplassen.

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på oppmøtestedet, og lede utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandag–fredag, 8–18) eller send e-post til nytt@nyttig.no Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her. Se avreisedatoer eller bestill din tur her. Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet. Vil du lese mer om våre reisevilkår, klikk her.

Valuta:
1 euro = ca 10,00 norske kroner

Tidsforskjell:
Samme tidssone som Norge


Hotel GH Fleming 4
Piazza Monteleone di Spoleto 20
00191 Roma RM
Italy
Tlf: Tlf: +39 06 333 7264
Hotel GH Fleming 4

*Endringer kan forekomme

KART

AVGANGER

Ring 52 70 47 05 eller skriv til oss på nytt@nyttig.no for påmelding og spørsmål.

Pris pr.pers i delt dobbeltrom

Ev. enkeltromstillegg kr 390,- pr. natt.

Destinasjon Dato
Fra Oslo Mandag 21. mars – mandag 28. mars 2022 7.990,-
Tilslutningsfly? Spør oss gjerne!
Boss

Utflukter

Denne turen har frivillige utflukter. Pakkepris for utfluktene er 7.990,-. Du kan bestille utfluktene samtidig som reisen eller de kan bestilles senere, enkeltvis eller som pakke. Reisende må beregne å gå noen kilometer i løpet av en utfluktsdag. Ta kontakt med reiselinjen for mer informasjon.

Betingelser for turen:

Åpent kjøp for reiser bestilt i januar 2022. Inntil 70 dager før avreise er det gratis ombooking eller pengene tilbake ved avbestilling. Blir en reise kansellert pga. myndighetenes reiserestriksjoner får du selvfølgelig refundert innbetalt beløp. Bekreftelse av din plassreservasjon sendes snarest. Depositum: 2.500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). For å reise på våre turer skal man som hovedregel være selvhjulpen. Bevegelseshemming og/eller andre relevante utfordringer må informeres om ved booking. Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

12.4.21

Betingelser for turen:

Du vil motta bekreftelse av din plassreservasjon snarest, dog senest 2 uker etter bestilling. Din reservasjon er bindende. Depositum 1. kr 2500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Depositum 2. kr 7500,- betales 3 mnd før avreise. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

Boss
Fyll ut informasjon og send inn

28590,- pr. pers.NB! Få plasser!

12.8.22

Betingelser for turen:

Du vil motta bekreftelse av din plassreservasjon snarest, dog senest 2 uker etter bestilling. Din reservasjon er bindende. Depositum 1. kr 2500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Depositum 2. kr 7500,- betales 3 mnd før avreise. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

Boss 28590,- pr. pers.
Fyll ut informasjon og send inn
18.9.21

Betingelser for turen:

Du vil motta bekreftelse av din plassreservasjon snarest, dog senest 2 uker etter bestilling. Din reservasjon er bindende. Depositum 1. kr 2500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Depositum 2. kr 7500,- betales 3 mnd før avreise. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

28590,- pr. pers.

Boss
Fyll ut informasjon og send inn
KONTAKT

Vi vil veldig gjerne høre fra deg!

Fyll ut skjema under for å ta kontakt med oss


Longhammarvegen 11

52704705

nytt@nyttig.noAndre destinasjoner
Book i dag for å sikre din plass
Lofoten Lofoten
Hardanger Hardanger
Transilvania Transilvania
Canada Canada
roma Gardasjøen
reisenyttig

Følg oss!

Laget av Nyttig.no

Til toppen