I trygge hender med norsk guide
Lofoten

Alt inkludert!

Lofoten

Alt inkludert!

Lofoten

Alt inkludert!

Book i dag!

Velg dato for å se pris
15/09/22 - 20/09/22fra 19990,-

Pris pr person i delt dobbeltrom

X

Lofoten - avreise 15/09/22
Fra 19990,-

Avreise fra – trykk for flere:
Retur til (hjemkomsttid):
Hovedreisende
Medreisende
Medreisende 1
Medreisende 2
Medreisende 3

Utflukter :

Reisende må beregne å gå noen kilometer i løpet av en utfluktsdag. Ta kontakt med reiselinjen for mer informasjon

Betingelser for turen:

Du vil motta bekreftelse av din plassreservasjon snarest, dog senest 2 uker etter bestilling. Din reservasjon er bindende. Depositum 1. kr 2500,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Depositum 2. kr 5500,- . betales 3 mnd før avreise. Restregning skal betales senest 6 uker før avreise (innbetalt depositum blir fratrukket på restregningen). Komplette vilkår finner du på:
reise.nyttig.no/vilkaar

Reiser alene/
ønsker enkeltrom?


Dele rom?

Tlf. 52704705

Boss


Lofoten

Verdens vakreste øyrike

Boss

Lofoten

Lofoten har fantastiske strender, bratte fjell som stuper rett ned i havet og sjarmerende fiskevær. Vi skal bo idyllisk til midt i hjertet av denne vakre øygruppen. Bjørnstjerne Bjørnson sa «Man har ikke sett skikkelig natur før man har vært i Nord-Norge, og vakrest av alt er Lofoten». Nå kan du se den dramatiske naturen med egne øyne!

Boss


«Tusen takk for en kjempefin tur. Det ble en meget fin opplevelse med en prektig natur og dyktig guide»

Hilsen fra Gerd og Arne fra Lillestrøm

«Lofoten var en fin opplevelse. Vi var fornøyde både med hotellet og utfluktene, og vi fikk god mat alle steder.»

Mvh Mona fra Bergen

«Vi takker for en flott tur i Lofoten. Dette var vår 8. tur med dere, og igjen er vi imponert over opplegg og valg av reisemål.»

Hilsen Ingeborg og Roar fra Tangen

«Vi er veldig fornøyd med turen til Lofoten. Et kjempefint opplegg, dyktig guide og dyktig bussjåfør . Og så heldig vi var med været. Vi kommer ganske sikkert til å nytte oss av flere Nytt & Nyttig turer.»

Hilsen Marit fra Knapstad

«Turen var helt fantastisk! mens det gjelder mat, hotell og opplevelser. Guiden Andreas og sjåføren Thorfinn gjorde en kjempejobb. Været var også på vår side under hele turen.»

Mvh. Gerd og Vidar fra Atna.
Boss

Høydepunkter


• Bli målbundet av vakker natur

• Kos deg på båttur med en ekte lofotskipper

• Se havørn på nært hold

• Reis tilbake i tid på vikinggård

• Smak lokale spesialiteter

• Besøk det eldste fiskeværet i Lofoten

• Møt smeden i Sund

• Få omvisning i Nusfjord

• Nevnte vi den utrolig vakre naturen?• Bli målbundet av vakker natur

• Kos deg på båttur med en ekte lofotskipper

• Se havørn på nært hold

• Reis tilbake i tid på vikinggård

• Smak lokale spesialiteter

• Besøk det eldste fiskeværet i Lofoten

• Møt smeden i Sund

• Få omvisning i Nusfjord

• Nevnte vi den utrolig vakre naturen?


Boss

Dette er inkludert


• Fly tur/retur fra Oslo

• Innsjekket bagasje

• Komfortabel turbuss

• Fem hotellovernattinger m/frokost

• Fem lunsjer og fem middager

• Alle utflukter med inngang i henhold til program

• Våre dyktige, norske Nyttig-guider


• Fly tur/retur fra Oslo

• Innsjekket bagasje

• Komfortabel turbuss

• Fem hotellovernattinger m/frokost

• Fem lunsjer og fem middager

• Alle utflukter med inngang i henhold til program

• Våre dyktige, norske Nyttig-guider

PROGRAM

lofoten
lofoten
Velkommen til Lofoten

Vi ankommer Evenes flyplass og setter kursen mot ankomstmiddag. Etterpå sjekker vi inn på hotellet der vi skal bo under hele oppholdet.

Måltider inkludert: middag

lofoten
lofoten
lofoten
lofoten
trondeim
Svolvær og båttur med havørnsafari

Ingen tur til Lofoten er komplett uten en tur på Lofothavet. Sammen med en vaskekte lofotskipper ser vi flere fiskevær, og utforsker den vakre Trollfjorden som har blitt berømt langt utenfor Norges grenser. Fra båten mater vi havørn og får se nærmere på disse majestetiske rovfuglene. Havørn kan få et vingespenn på over to meter og er et imponerende skue. I Lofotens «hovedstad» Svolvær blir du bedre kjent med det koselige bysentrumet. En gåtur langs den flotte promenaden anbefales. Her finner man kaféer, butikker, gallerier og ikke minst en fantastisk utsikt over havnen. Vi besøker Magic Ice, en spesiell severdighet med skulpturer og installasjoner av is med lys og lyd som virkemiddel. Nyt is-kunsten mens du smaker på kreklingvin i isglass servert over en bardisk av is. En unik opplevelse. Vel tilbake i Henningsvær får vi tid på egen hånd før en hyggelig middag.
Måltider inkludert: lunsj og middag

lofoten
lofoten
lofoten
lofoten
Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Vestvågøy fant arkeologer på 80-tallet et glemt høvdingsete og verdens største langhus fra vikingtiden! Omvisningen på museet tar oss med tilbake til en annen tid ved hjelp av fortellinger, utstillinger og videosnutter. Lukten av tjære og bål setter stemningen for et ekte vikingmåltid på gården. Få steder gjenfortelles vår kulturarv på en så levende og interessant måte. Geitene som beiter på frodig gress i fjellene ved Atlanterhavet lever i et godt miljø og produserer melk av den beste kvalitet. Vi besøker en gård fra vår egen tid som er kjent for velsmakende økologiske oster og spekepølser. Den lokale gården gir oss innsikt i gårdsdriften og lar oss smake på spesialiteter. Det blir også flere muligheter for flotte fotostopp.
Måltider inkludert: lunsj og middag

lofoten
lofoten
lofoten
lofoten
trondeim
Storvågan og festmiddag

Morgenen er til egen disposisjon. Vi møtes rett før lunsjtider for å dra til tettstedet Kabelvåg, det eldste fiskeværet i Lofoten. Det var her den kommersielle delen av lofotfisket startet for over 1000 år siden. Den rike historien er godt ivaretatt på Lofotmuseet der vi får se kontrasten mellom det enkle dagliglivet på rorbua og det overdådige livet i væreierboligen. Lofotakvariet gir oss et interessant innblikk i den spennende undersjøiske verdenen som befinner seg utenfor Lofotens kyst, med fisk og sjødyr fra fjæresteinene til det dypeste dyp. Et høydepunkt for mange er å overvære sel- og otermatingen. Like ved ligger Galleri Espolin. Den folkekjære kunstneren Kaare Espolin Johnson er kjent for sin gjengivelse av havet, Lofoten og fiskernes harde kår. Galleriet har den største samlingen av hans verker, og den blir ikke mindre imponerende sett i lys av at kunstneren selv var synshemmet mesteparten livet. På kvelden spiser vi et festmåltid på en av Lofotens anerkjente restauranter. En kulinarisk opplevelse med førsteklasses lokale råvarer fra Lofotens unike spiskammer!
Måltider inkludert: lunsj og middag

lofoten
lofoten
lofoten
lofoten
trondeim
Lofoten fra A til Å

Vi må selvfølgelig ta turen helt ut til enden av øyriket, via Vestvågøy til stedet som kort og godt heter Å. Vær og vind har formet fjell og landskap gjennom tusenvis av år, og naturen blir vakrere og villere jo lenger ut man kommer i øyriket. Underveis stikker vi innom flere av Lofotens mest kjente og kjære severdigheter. Nusfjord, kjent som «Norges best bevarte fiskevær», er en spennende opplevelse. Store deler av det historiske fiskeværet er møysommelig restaurert, og i trandamperiet, røykeriet, smia og landhandelen blir svunne tider levendegjort. Glasshytta på Vikten er et spesielt bygg som ligger helt nede ved havet. Her lager lokale kunstnere vakre skåler, karafler og fat. Kunsten er like unik som stedet, og kombinasjonen er uslåelig. I dag skal vi også møte en av Lofotens største «kjendiser», nemlig smeden i Sund. Han viser villig hvordan han jobber når han skaper sine kunstverk i stål. En flott dag med naturopplevelser og lokalkunst.
Måltider inkludert: lunsj og middag

lofoten
Farvel Lofoten

I dag sjekker vi ut fra hotellet med mange nye minner fra våre flotte dager i dette fantastiske øyriket. Vi spiser en hyggelig avskjedslunsj før vi reiser videre til flyplassen.
Måltider inkludert: lunsj

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. De vil ta imot deg på oppmøtestedet, og lede utfluktene. Der det trengs har de audiosystemer (øretelefon og mottaker) slik at du enkelt og tydelig hører hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

Alle Nyttig-guider har førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden din. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandag–fredag, 8–18) eller send e-post nytt@nyttig.no Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet. Våre reisevilkår finner du her.

Henningsvær bryggehotell
Hjelleskjæret
8312 Henningsvær
Tlf: +47 76 07 47 50
Classic Hotels

*Endringer kan forekomme

KART

Flere destinasjoner

Book i dag for å sikre din plass
Toscana Toscana
Madrid Valencia & Madrid
Trøndelag Canada
Sor-Afrika Sør-Afrika
Garda Gardasjøen
reisenyttig

Følg oss!

Laget av Nyttig.no

Til toppen