I trygge hender med norsk guide
Tlf. 52704705
Toscana

Fantastico!

Toscana

Fantastico!

Toscana

Fantastico!

Ring oss gjerne på tlf. 52704705

Ring oss gjerne på tlf. 52704705

Book i dag!

Velg dato for å se pris
23/05/23 - 30/05/23fra 11490,-

Pris pr person i delt dobbeltrom

X

Toscana - avreise 23/05/23
Fra 11490,-

Avreise fra – trykk for flere:
Retur til (hjemkomsttid):
Hovedreisende
Medreisende
Medreisende 1
Medreisende 2
Medreisende 3

Utflukter :

Denne turen har frivillige utflukter. Komplett utfluktsprogram og detaljerte priser sendes når turen er bekreftet med depositum. Pakkepris for alle utfluktene er 8590,-. Du kan bestille hele utfluktspakken allerede nå. Faktura sendes senere med forfall kort tid før avreise. Utfluktsbestillingen kan endres fram til avreise.

Betingelser for turen:

Du vil motta bekreftelse på din plassreservasjon i løpet av kort tid og vi sender deg faktura for depositum og restbeløp på e-post/i posten. Depositum kr 1000,- betales av alle reisende ved bekreftelse av turen. Depositum 2. kr 2000,- . betales 3 mnd før avreise. Restregning forfaller senest 6 uker før avreise. Komplette reisevilkår
finner du på :
reise.nyttig.no/vilkaar

Reiser alene/
ønsker enkeltrom?


Dele rom

Du kan dele rom med en du kjenner på en annen booking enn deg, eller med en ukjent av samme kjønn så langt dette er mulig. To på samme booking blir automatisk satt på samme rom om enkeltrom ikke er valgt. NB! Skal du dele rom med en du kjenner på en annen booking må du ta kontakt med navn.

Tlf. 52704705

Boss


Den komplette Toscanareisen!
Den komplette Toscanareisen!

Boss

Toscana

Toscana er verdenskjent for kunst, historie, god vin og stemningsfullt landskap. Vi tar deg med på en vidunderlig reise mellom vinranker, olivenlunder og ruvende sypresser i de bølgende toskanske åsene. Både flotte storbyer og sjarmerende småbyer står på programmet. Få minner for livet og møt hyggelige medreisende på Nyttig-tur i hjertet av Italia.

Boss


«Dere evner å skape en familie av ukjente på en ukestur. Det er så fantastisk. Og alle severdighetene hadde tatt meg år å finne ut av selv. Trygt og godt.»

Vennlig hilsen Bjørg fra Oslo.

«Dere har virkelig hatt et flott opplegg på alle turene vi har vært med på og vi har truffet masse hyggelige folk på alle turene.»

Hilsen Karin og Kjell fra Hammerfest.

«Vi vil få takke for en super fin tur til Toscana. Super guiding av Ellen. Hun er så kunnskapsrik, vennlig, strukturert og har god humor.»

Mvh Svein og Gullborg S. fra Tranby.

«Jeg var med på turen til Toscana i 2019. Det var en fantastisk tur med mye bra innhold.»
Hilsen Mona fra Storebø
Boss

Høydepunkter


• Kos deg med vinsmaking og lunsj på vingård i Chianti

• Gå på oppdagelsesferd i middelalderbyen Siena

• Spis italiensk is i San Gimignano

• Gjør et kupp på skinnmarked i Firenze

• Få gåsehud av operastrofer i sjarmerende Lucca

• Finn hvile og inspirasjon i eventyrlige Portofino

• Opplev småbyene kjent som Cinque Terre• Kos deg med vinsmaking og lunsj på vingård i Chianti

• Gå på oppdagelsesferd i middelalderbyen Siena

• Spis italiensk is i San Gimignano

• Gjør et kupp på skinnmarked i Firenze

• Få gåsehud av operastrofer i sjarmerende Lucca

• Finn hvile og inspirasjon i eventyrlige Portofino

• Opplev småbyene kjent som Cinque Terre


Boss

Dette er inkludert


• Flyreise tur/retur med Norwegian

• Innsjekket bagasje

• Komfortabel turbuss

• Transport til og fra hotell/flyplass

• Syv netter på hotell m/frokost

• Våre dyktige Nyttig-guider

• Alle skatter og avgifter


• Flyreise tur/retur med Norwegian

• Innsjekket bagasje

• Komfortabel turbuss

• Transport til og fra hotell/flyplass

• Syv netter på hotell m/frokost

• Våre dyktige Nyttig-guider

• Alle skatter og avgifter

PROGRAM

gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
Vintur til Chianti

Vi drar på oppdagelsesferd gjennom de toskanske åssidene, kjent for de mange druerankene og produksjonen av berømte viner som Chianti og Vino Nobile. På folkemunne har området fått tilnavnet Chiantiland, kjent allerede i middelalderen som et vinproduserende område.
Den korte og tykke lille flasken innpakket i en stråkurv brukes sjelden nå til dags, men vinen er minst like god som før. Vi besøker en tradisjonell toskansk vingård hvor vi smaker på både viner og lekre toskanske matretter.

Måltider inkludert i utflukten: lunsj, vinsmaking og middag

gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
Siena og San Gimignano

Siena blir regnet for å være Italias mest intakte middelalderby, med sine brosteinsbelagte gater og teglsteinshus. Vi besøker Piazza del Campo, der elleve av byens gater møtes i et ovalt torg fylt av restauranter og kaféer. I Siena vil du få tid på egen hånd til å spasere i de mange smugene. Kanskje gjør du noen spennende oppdagelser og innkjøp? Vi slår også følge med en lokalguide som viser oss byens høydepunkter.
Lunsjen inntar vi på en agriturismo i idylliske gårdsomgivelser.
Vi reiser videre til vakre San Gimignano, kjent for sine 14 tårn og for å ha en av Italias beste iskremmakere. Innenfor de høye, stjerneformede bymurene er det lite av bebyggelsen som har forandret seg siden middelalderen. Lar du deg friste av det enorme utvalget i toskansk vin, pasta, billedkunst og keramikk i byen?
Du kan også besøke byens flotte Piazza della Cisterna, ta den imponerende domkirken i nærmere øyesyn eller nyte utsikten fra tårnet Torre della Rognosa.

Måltider inkludert i utflukten: lunsj og middag

toscana
toscana
toscana
toscana
Firenze

Firenze var på et tidspunkt den mektigste byen i Toscana. Byens rikdom førte til at mange kunstnere og intellektuelle samlet seg her under renessansen. Kjente kunstnere som Michelangelo, Botticelli og Donatello satte sitt preg på omgivelsene. Du får se en av Europas største katedraler, Santa Maria del Fiore, også kjent som «Il Duomo». Byens høyeste bygning er et vakkert og imponerende syn, rikt dekorert i flerfarget marmor. I denne vakre byen finner du også Uffizi-museet, et av verdens fremste innen renessansekunst, bygd av den mektige Medici-familien for å huse kunstskattene deres. Et besøk i Firenze er ikke komplett uten å utforske en av de mange gatebodene der utvalget i italiensk skinn og lær er enormt. Kanskje drar du hjem med en flott ny veske eller elegante sko?

Måltider inkludert i utflukten: lunsj og middag

gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
Lucca og Puccini

Lucca er en fredelig by som i flere århundrer har vært kjent for sin silkeproduksjon og særdeles gode olivenolje. Byens store sønn er komponisten Giacomo Puccini. Vi skal bli bedre kjent med hans verk under en vakker operakonsert. Sjansen er stor for at du får tårer i øynene når smakebiter fra kjente verk som La Bohème, Tosca og Madama Butterfly fyller den lokale kirken. Lucca er omkranset av en intakt bymur som ble omgjort til park på 1800-tallet. Innenfor bymurene møter vi en bortimot bilfri verden, der gatene er fylt av små forretninger og antikkmarkeder. Du får også se restene av et amfiteater som i dag fremstår som en oval piazza omgitt av leiligheter bygd på de gamle tribunene. Plassen huser flere karakteristiske forretninger der man kan få kjøpt gamle kuriosa samt lokalproduserte varer.

Måltider inkludert i utflukten: middag

toscana
toscana
toscana
toscana
Portofino

Denne dagen forlater vi Toscana til fordel for en annen meget sjarmerende region – Liguria.
Først besøker vi elegante Rapallo hvor du får tid til å rusle rundt i byen. Vi tar så en flott båttur til det som muligens er Italias best bevarte hemmelighet, sagnomsuste Portofino. På 60-tallet var Portofino svært populær hos rike og kunstneriske mennesker som søkte seg vekk fra storbyenes kjas og mas. Her ved havet fant de hvile og inspirasjon. Pittoreske fiskerhus ligger tett i tett langs havnen, blomstene er mange og det er en koselig atmosfære.

Måltider inkludert i utflukten: lunsj og middag

gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
gardasjoen
Cinque Terre

Cinque Terre er fem små fiskerlandsbyer som ligger tett i tett på Ligurias kyst; Riomaggiore, Vernazza, Corniglia, Manarola og Monterosso di Mare. Vi tar toget sammen fra La Spezia til Monterosso di Mare, den nordligste av de fem byene. Her blir det tid til å rusle på egen hånd før vi tar båt til skjønne og fargerike Vernazza. Her spiser man lunsj på egen hånd, det finnes mange små og koselige spisesteder med flott utsikt over havet i denne lille byen. Ferden går så videre atter en gang med båt til Portovenere. Vi passerer hele denne herlige kyststrekningen i båt, noe som gjerne er den beste måten å oppleve Cinque Terre på. Fritid i Portovenere før båten tar oss tilbake til La Spezia hvor vi finner igjen bussen vår og reiser rett til deilig middag på en agriturismo. Nydelige toskansk mat og vin akkompagnert av musikk.

Måltider inkludert i utflukten: middag

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. De vil ta imot deg på oppmøtestedet, og lede utfluktene. Der det trengs har de audiosystemer (øretelefon og mottaker) slik at du enkelt og tydelig hører hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

Alle Nyttig-guider har førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden din. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandag–fredag, 8–18) eller send e-post nytt@nyttig.no Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet. Våre reisevilkår finner du her.

Valuta:
1 euro = ca 10,00 norske kroner

Tidsforskjell:
Samme tidssone som Norge


Hotel Manzoni
Montecatini Terme
Tlf. +39 0572 70175
Viale Manzoni, 28,
51016 Montecatini Terme PT,
Italia
Hotel Manzoni

*Endringer kan forekomme

KART

reisenyttig

Følg oss!

Laget av Nyttig.no

Til toppen