Nyttig-guidenEn viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt de norske kunnskapsrike Nyttig-guidene våre.

For å bli Nyttig-guide må man igjennom en lang intervjuprosess og får grundig opplæring. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere.

Allerede før du reiser fra Norge får du en melding fra guiden som introduserer seg selv og gir deg litt praktisk informasjon. Guiden er alltid tilgjengelig på et nødnummer når du er på tur, også etter utfluktene.

På flyplassen møter de deg med norsk flagg og et stort smil klar til å vise frem hva destinasjonen har å by på. Vi er veldig stolte av guidene våre og vet at de kommer til å gi deg en flott opplevelse når du reiser på tur med oss. Du er i trygge hender på tur med Nyttig-guiden.


Guiden hege

Møt Nyttig-guidene våre

Hege


Hege er fra Haugesund og har studert geologi på Hawaii og reiseliv i London. Hun er en kløpper på historie, en stor fan av italiensk iskrem og har en smittende latter.

Favorittfakta: Salvador Dalí slapp ofte unna restaurantregninger ved å tegne på dem. Da ble de til uvurderlige kunstverk.

Vidar

Guiden Vidar


Vidar har en grad i filosofi og har en imponerende fortellerevne. Han elsker å reise, nyte god mat og lære nye ting. Vidar kommer til å fortelle deg mye rart som du nok ikke visste fra før.

Favorittfakta: Mørtelen mellom steinene på Den kinesiske mur var en blanding av rismel og kalk!

Hilde

Guiden Hilde


Hilde er fra Stavanger, men har også bodd i Tyskland, USA og Vietnam. Hun har studert teater og reiseliv, og kombinerer gjerne disse interessene med en tur til sin favorittby, London.

Favorittfakta: Hamburg i Tyskland er byen i verden med flest broer. Med sine over 2000 broer har Hamburg flere enn Amsterdam, London og Venezia til sammen!

Erlend


Erlend er en mann med godt humør fra Sør-Trøndelag med bakgrunn i hjemmesykepleien. Han interesserer seg veldig for mennesker og kultur. «Det finnes ikke problemer, bare utfordringer» er Erlends livsmotto.

Favorittfakta: Det finnes over 4000 ulike folkedanser i Hellas! Dette er kun de offisielt kjente, antallet er trolig høyere.

Verena

norsk guide, Nyttig-guide, norsk reiseleder


Verena er fra operabyen Kristiansund og elsker sang, dans og kultur. Hun har studert i Portland, Hua Hin og Angers og er veldig glad i språk. Hun reiser også en del i forbindelse med jobb i operamiljøet.

Favorittfakta: George Washington er den eneste amerikanske president som aldri har bodd i det Hvite Hus. Og da det Hvite Hus ble bygd var det aldeles ikke hvitt, det var gult!

Silje


Silje elsker å lære og å fortelle historier. Nyttige egenskaper å ha som guide. Hun er veldig glad i språk og har studert både spansk og russisk. Musikk, dans og mat fra hele verden er også blant interessene hennes.

Favorittfakta: Midt i Bosnia-Hercegovina ligger den lille selverklærte republikken Mijat Tomic, hvor det er forbudt å snakke om politikk, da dette «ikke er bra for helsen».

Synne

Guiden Synne


Synne er ei Oslojente som er glad i å reise, og gleder seg alltid til å prøve lokal mat. Hun har en forkjærlighet for Kambodsja, Amsterdam og Italia. Hun er også glad i friluftsliv og har studert filmproduksjon.

Favorittfakta: Liechtenstein og Haiti hadde identiske flagg i 18 år! Dette ble først oppdaget da landene skulle konkurrere mot hverandre under sommer-OL i Berlin i 1936.

Bo

Guiden Bo


Bo er oppvokst i vakre Nord-Norge og har bachelorgrad i historie og master i religion. Han har stor interesse for Øst-Europa og Asia, er glad i natur og kan også mye om ernæring.

Favorittfakta: Den russiske forfatteren Lev Tolstoj inspirerte Mahatma Gandhis ikke-voldsfilosofi og kampanje for indisk selvstendighet. De utvekslet brev frem til Tolstoj døde i år 1910.

Ellen

guiden ellen


Ellen er ei blid dame fra Trondheim/Halden. Når hun ikke guider, bor hun i Portugal, hvor hun jobber med gatehunder. Hun har reist mye rundt og gjort mye rart, som bl.a. å jobbe med orangutanger.

Favorittfakta: Det var nomadiske arabere som tok med seg pasta til Italia. Det ble trygt sagt en hit, og i dag finnes det over 500 pastatyper i Italia.

Stephanie

Guiden Stephanie


Stephanie er halvt italiensk og halvt norsk. Hun snakker selvfølgelig flytende italiensk og er en ekspert på Italia. Hun har vært tv-kokk på TVNorge og har lang erfaring fra både restaurant- og reiselivsbransjen.

Favorittfakta: Italia har hele 55 attraksjoner oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kun Kina har like mange! (2019)

Richard


Richard er en munter fyr fra Haugesund. Han har studert arkeologi og historie ved NTNU og på norsk institutt i Roma. Han er spesielt interessert i musikk og kunst. Det er mye latter på Richards buss.

Favorittfakta: Vet du hvilket land i verden som drikker mest vin per innbygger? Vatikanstaten! De har forresten også den laveste fødselsraten i verden.

Marte


Marte liker spesielt godt å vise frem europeiske storbyer og er godt bereist. To av favorittbyene hennes er Budapest og Wien. Marte snakker italiensk og er veldig stolt av at hun nettopp har lært seg å strikke.

Favorittfakta: Hitler, Stalin, Trotskij, Tito og Freud kan ha gått forbi hverandre uten å være klar over det, for alle sammen bodde i Wien i 1913.

Kine


Kine har en grad i markedsføring og var Nyttig-guide i mange år. Nå jobber hun med reisene våre, men kan dukke opp som guide. Kine er ei positiv sjel som er glad i historie.

Favorittfakta: Visste du at nasjonaldyret til Skottland er en enhjørning? Det er helt sant!

Lillian


Lillian har en grad i reiseliv og var Nyttig-guide i mange år. Nå jobber hun med reisene våre, men guider til tider. Lillian har et kjempegodt humør som smitter over på de rundt henne.

Favorittfakta: Vet du hvorfor de hadde aper på hoffet i Wien? For apene spiste lus fra parykkene.